Villa Kornsjø

Huset ble bygd i 1898 som arbeiderbolig den gang under Vigen gård.

Belinda Kilcline Abbott Kjøpte huset i 2009, det var i en elendig stand. Men Belinda så potensialet og var klar for å brette opp armene for å jobbe så hun fikk det i den stand hun ønsket.

Det første prosjektet var å bytte alle 36 vinduer og over 1000 kvm med kledning. Når det var klart ble det bygd et nytt inngangsparti, da den gamle gikk rett inn på kjøkkenet/gang. Som en avslutning på det prosjektet bygde hun en balkong på ca 90 kvm, dette gjorde at det ble en ny fasade på bygget.

Belinda Selv flyttet til Kornsjø i 2011. Hun begynte da med å dele opp 2.etg. i 2 leiligheter.  Hun måtte lage en hel ny leilighet pluss restaurere den som var der fra før.

Desember 2011 ble begge pipene restaurert med rør og med ny pipe fra loftet opp over tak.

Hun restaurerte hele 1. Etg. med 2 leiligheter i 2012.  De første trærne ble felt det samme året. Med godt hjelp av HR & FRU Widell som bor på Villa Kornsjø, har vi ikke måtte kjøpe ved siden oppstart.

Høsten 2012 ble bua der de gamle utedoene var restaurert, den ble revet og bygd opp på samme grunnmur. Det ble i tillegg en badestamp på endeveggen av bua.

I mars 2014 begynte arbeidet med plattingen som er 256 kvm. Det var Gunvald Johansen som var byggherre med kona Elisabeth og Belinda som hjelpere.

I 2016 ble den lille leiligheten i 1.etg. pusset opp på ny så vi kunne bruke den til utleie for feriegjester. Vi hadde den ute på airb&b, men etter en sesong så avviklet vi det. Den leiligheten er nå utleid på helårsbasis.

2017 har vært et år med fokus på 3. Etg. Det er nå et stort bad som står ferdig, noe som har vært etterlengtet.

Fellesgangen til 2 og 3. Etg. har også blitt pusset opp.

I de første 2 mnd av 2018 blir det laget en kjøkkenkrok og ny stue, med takvindu/luftebalkong i 3.etg. det avslutter oppussingen av 3. Og vi er klare til å ta imot gjester i sesongen 2018.

Vi har sengeplass til 10, men kan sette inn ekstra senger så det kan romme opp til 12.

Her finner du oss