Severdigheter

Kornsjø og nærliggende områder har en rekke severdigheter og aktiviteter å by på. Du kan oppleve alt fra vakker natur, historiske steder til total avsplapping og shopping. Hva en du måtte ønske å oppleve vil du finne det i på Kornsjø eller i nærheten.

På denne siden finner du noen av aktivitetene som er tilgjengelig, men ta gjerne kontakt med oss om du øsnker mer informasjon eller noen konkrete forslag.

Dampbåten D/S Prøven

Den lille dampbåten D/S Prøven, ønsker velkommen til en uforglemmelig båttur i naturskjønne omgivelser. I lugn og ro til dampmaskinens takt.

Tomasgården Reatretsenter

Noen hundre meter fra hovedveien på Kornsjø kommer du over en liten furukolle og ned mot en gren av den snirklete Kornsjøen. Her finner du retreatsenteret Tomasgården.

Trålning i Kosterhavet

Bli serverad den färskaste räka som går att få!
Vi gör oss klara för avfärd mot en räktrålare i Kosterhavet, där vi i Kosterfjorden möter en trålare som gör ett ”hal” som vi säger i Bohuslän.
Medan vi stävar mot trålbåten, guidar vår skeppare om hur räkfisket började i Strömstad för drygt 100 år sedan, vad arbetet innebär och när vi ligger vid sidan av trålaren, berättas det vad som sker ombord.

Bøkevangen Gjeste- og Aktivitetsgård

Bøkevangen Gjeste-og Aktivitetsgård har alle kursfasiliteter og ligger idyllisk til, med kort vei til alle naturens opplevelser, enten det er i skogen eller ved vannet.

Kornsjø Jernbanestasjon

Nyt synet av det flotte og historiske stasjonsbygget – ca 1 km fra grensebrua i retning Halden. I stasjonsbyggets andre etasje holder Smaalenene modellbaneforening med sin utstilling av modellbaneanlegg.

Munkholmen Garveri

Munkholmen garveri er et lite garveri på Kornsjø. Historien rundt garveriet strekker seg over hundre år tilbake i tid, og i dag holdes det fortsatt liv i fabrikken gjennom garving av lokale elg-huder. Besøk kun etter avtale.

Østfold Gipsmakeri

Østfold Gipsmakeri ble etablert i 2005 og tar for seg mange forskjellige oppdrag med gips. Restaurering, spesialtilpasset utsmykning, uteskulpturer, baderomsinnredning m.m.

Prestebakke kirke

Langkirke i tømmer fra 1793 vakkert beliggende ved Ørsjøen – 12km syd for Kornsjø.

Idd – og Enningdalen Historielag

Dette er et aktivt historielag, og som eier Gamle Prestebakke Gård.